• Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen acrylnagels en gelnagels?

   Acrylnagels zijn in tegenstelling tot gelnagels enorm sterk. Doordat acrylnagels zeer hard zijn, zijn ze minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze langere tijd gedragen worden. Gelnagels zijn minder bestand tegen stoten en zullen eerder beschadigd raken. 

  • Hoe lang duurt het zetten van een nieuwe set acrylnagels?

   Voor een nieuwe set nagels dient u anderhalf uur uit te trekken. 

  • Kun je acrylnagels lakken?

   Acrylnagels kun je op verschillende manieren bewerken. Uiteraard kun je gewone nagellak gebruiken, maar onze voorkeur gaat uit naar gellak. Deze lak wordt onder een UV-lamp uitgehard en blijft tot 3 weken mooi. 

  • Hoe worden acrylnagels verwijderd?

   Om te voorkomen dat je eigen nagels beschadigd raken, is het verstandig om acrylnagels professioneel te laten verwijderen. Eerst wordt 90% van het acryl weggevijld, waarna de rest wordt afgeweekt met aceton. Hierdoor blijven je eigen nagels in goede conditie.

  • Zijn kunstnagels slecht voor je eigen nagels?

   Nee. Helaas bestaat hier veel onduidelijkheid over. Acryl hecht op de natuurlijke nagels en dit is van nature dood materiaal. Sommige mensen trekken de nagels eraf als ze deze niet meer willen. Hierbij beschadig je de bovenste laag van je nagel. Het duurt dan maanden voordat je weer ''gezonde'' nagels hebt. Bent u uw nagels zat, laat deze er dan professioneel afhalen. U zult dan nauwelijks zien dat er ooit acryl op heeft gezeten. Na verwijdering kan de eigen nagel wel iets ruwer zijn, maar dit herstelt vrij snel. Zelfs na jaren dragen. 

  • Hoe lang doe je met acrylnagels?

   Na een nagelbehandeling hoeven de nagels minstens 3 weken niet behandeld te worden. Daarna zijn de nagels iets uitgegroeid en ontstaat er ruimte tussen de nagelriem en de acrylnagel. De nagels moeten dan weer opgevuld worden voor een mooi resultaat. Een groot deel van de acryl wordt dan weggevijld en nieuwe acryl wordt aangebracht.